joi, 19 martie 2015

Ostara Ritual

Ostara Binecuvantata !


 La acest timp al echilibrului, si al trezirii la viata a Pamantului , vin sa celebrez Ostara, Echinoctiul de primavara. Primavara  este anotimpul insamantarii. Acum este momentul sa plantam ceea ce dorim sa infloreasca. Primavara aduce speranta si bucurie, asteptari pentru realizarea dorintelor, inspiratie pentru noi idei.

"ZEITA S-A ELIBERAT DIN INCHISOAREA INGHETATA A IERNII,
ACUM TOTUL INVERZESTE,IAR BRIZA ADUCE CU EA MIRESME PLACUTE.
FECIOARA ISI DEZVALUIE FRUMUSETEA IN FLORILE COLORATE  ALE PRIMAVERII
SI IN PARFUMURILE LOR DULCI.
SOARELE SE TREZESTE DIN LUNGUL SAU SOMN DIN TIMPUL IERNII.
ZEUL SE RIDICA SI SE INTINDE NERABDATOR, IN TINERETEA SA, FREMATAND DE PROMISIUNEA VERII.
BUN VENIT, FRUMOASA PRIMAVARA!

 Viata isi regaseste echilibrul, iar noi renastem odata cu Pamantul. Acum intunericul iernii si trecutul raman in urma. Privim doar spre ceea ce se afla inaintea noastra, si spre ceea ce dorim sa aducem in viata noastra.



marți, 10 martie 2015

Calea Magului

Priveşte dincolo de sinele tău limitat pentru a vedea sinele tău nelimitat. Pătrunde dincolo de masca ta de muritor şi descoperă magul. El
se află înlăuntrul tău şi numai acolo. Odată ce-l vei găsi, vei
fi şi tu un clarvăzător. Dar ceea ce poţi vedea apare cînd îi
vine vremea, pas cu pas. înainte de a vedea, apare sentimentul
că în viaţă există ceva mai mult decît ceea ce trăieşti. Este
ca o voce slabă care şopteşte: „Găseşte-mă." Vocea care cheamă
este lipsită de emoţie, plină de pace, mulţumită cu sine —
şi ocolită. Este vocea magului, dar este de asemenea şi vocea ta. Esenţa magului este transformarea.
Nu există început şi sfarşit. Pentru mag, acestea sunt doar construcţii mentale.


luni, 9 martie 2015

Salvia - planta care salveaza viata
"Dorinta salviei este sa-i faca pe oameni nemuritori", se spunea in Evul Mediu. O credinta straveche, inscrisa chiar in numele plantei. "Salvia" vine din latinescul "salvare" - a fi sanatos, a vindeca, a salva. La romani, era o planta sacra, culeasa cu protocol.
Despre aceasta planta extrem de aromata, cu frunze verzi, albicioase, si flori rozalbe si violete, se spunea in Antichitate ca este sacra, fiind adusa pe pamant chiar de zei. "Cine are salvie in gradina nu lasa batranetea sa se apropie" - spune un vechi proverb chinezesc. Medicii greci si romani - Galen, Plinius, Dioscoride - elogiaza si ei salvia, considerand-o o regina a ierburilor tamaduitoare, cu efecte protectoare magice. In Roma antica, salvia era considerata o planta sacra, fiind adunata cu un intreg ritual. Cel care oficia ceremonialul aducea drept jertfa paine si vin, imbracat intr-o tunica alba. Romanii interziceau folosirea obiectelor de metal, considerand ca devin otravitoare in contact cu salvia. Mai ales la trecerea dintre iarna si vara, salvia era un remediu nelipsit, fiind folosita ca detoxifiant, protector impotriva diverselor infectii care apar in aceasta perioada, tonic nervos si psihic, reintineritor. Se credea ca acela care va consuma salvie inca de la inceputul primaverii va intineri si el odata cu natura. Exista multe mituri terapeutice legate de aceasta planta sacra, mituri pe care stiinta moderna se straduieste sa le inteleaga si sa le dea o utilitate practica. Salvia este o planta cercetata intens, careia medicina ii descopera tot mai multe aplicatii practice. Ea nu este doar un medicament natural cu multiple aplicatii, ci si un leac excelent pentru mentinerea sanatatii.
Si in medicina traditionala romaneasca, salvia are numeroase intrebuintari. Avand o mare sensibilitate la ingheturile din timpul iernii, ea este o planta care necesita ingrijiri speciale si, ca atare, nu creste spontan, ci doar cultivata, mai ales in zonele sudice ale tarii. De la ea se folosesc frunzele si partile aeriene inflorite, care sunt foarte bogate in uleiuri volatile, avand un gust puternic aromatic si astringent. Gasim aceasta planta sub forma de ceai in practic toate magazinele specializate de tip Plafar, la fel ca si anumite preparate pe baza de salvie, cum ar fi tinctura.